Jullista

2015-11-27 21:13:06 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Här kommer jullistan, snodde den från Fornis blogg.

1. Pepparkakor eller lussebullar? Lussebullar, fast jag petar bort russinen.

2. Skumtomtar eller knäck? Knäck, lite jobbigt bara att det fastnar i tandställningen jag har haha.

3. Ischoklad eller marsipan? Ischoklad om jag måste välja, är allergisk mot marsipan såatteee...

4. Köttbullar eller prinskorvar? Köttbullar.

5. Julkorv eller julskinka? Julskinka, lärde mig äta det för typ två-tre år sen.

6. Lax eller sill? Lax, hatar verkligen sill.

7. Sylta eller pastej? Kalvsylta är det bästa på hela julbordet, skulle kunna äta bara det.

8. Paradis eller Aladdin? Paradis, men är för lat för att läsa vilka jag får äta och inte på grund av min nötallergi så jag avstår istället haha.

9. Revbensspjäll eller Janssons? Revbensspjäll helt klart.

10. Glögg eller julmust? Varannan? beror på humör...

11. Rödbetsallad eller dopp i grytan? Dopp i grytan, så gott men äter det sällan.

12. Ris a la Malta eller gröt? Gröt!

13. Hemma eller borta? Hemma hos min släkt eller Jakobs släkt, skulle vara så konstigt att inte vara det.

14. Utomlands eller Sverige? Sverige såklart!

15. Ge eller få? Ge!

16. Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul? Mysteriet på Greveholm.
 
17. Chokladkalender eller paketkalender? Chokladkalender, hoppas verkligen att mamma och pappa inte bara ger min lillasyster en haha.

18. Plastgran eller äkta? Äkta! Känns så tråkigt att vi inte får plats med någon i vår lägenhet i år :(

19. Arne Weise eller Ernst? Arne, han är ju typ en del av julen.

20. När vill du att första snön ska falla? Slutet på november typ, hatar slask så mycket. Vi har ju fått snö här i Umeå, börjar dock smälta bort redan :/

21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Jag tror det? Vi hade ju kallare på midsommar än på julafton förra året så det borde väl typ ha varit grönt då eller? nää jag minns faktiskt inte.

22.När är det dags att pynta? I morgon eller på söndag får se, tycker att samma helg som första advent är det okej att pynta.

23. Kan du komma på något negativt med julen? Folk som inte kan eller får fira jul, som inte har någon familj, tror de kan känna sig väldigt ensamma speciellt under julen.

24. Favorit julfilm? The Holiday, Love Actually och Grinchen skulle jag säga.

25. Favorit julkalender? Mysteriet på Greveholm och Julens Hjältar tror jag. Hade julens hjältar på dataspel kommer jag ihåg.

26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Känner mig ganska less efter nyår, när man ätit julmat hur många dagar som helst och granen börjar barra.

27. När öppnar du dina julklappar? På julaftonskvällen efter alla har ätit och vi har plockat undan.

28. Favorit juldoft? Alltså typ allt? Pepparkakor, lussebullar, grandoft mm.

29. Vad framkallar mest julstämning? Julpyntet, när man kan börja slå in julklappar, när man bakar, längtar så mycket nu.

30. Vad är viktigast med julen? Att vara med nära och kära.
 
 
En bild på mig och Jakob förra julen.

 


27 dagar kvar

2015-11-27 09:15:00 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Börjar längta sååå mycket till jul nu alltså. Ska fira en riktig jul i år och verkligen vara ledig hela jul så det känns riktigt skönt. Har ju såklart firat riktig jul innan också men i fyra år i rad har jag jobbat juldagen till exempel och massa andra dagar, livet som handelsanställd. Men i år har jag i alla fall bestämt mig för att inte jobba, dels för att det är så himla mycket i skolan så jag inte känner att jag har vilat någonting sen jag började och dels för att jag har en tenta direkt efter jul så jag kommer behöva tentaplugga under "lovet".

Tänkte att jag skulle lägga upp en jullista just for fun, men det gör jag senare idag!

 


Sunday

2015-11-22 17:04:02 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Alltså vilket väder vi hade här i Umeå igår, snöade hela dagen och blåste en massa så jag gick faktiskt inte ens ut på hela dagen. Hade egentligen tänkt att gå på en promenad och få lite frisk luft men det kändes inte så kul i snöstorm, sen när det slutade snöa så hade det blivit mörkt haha. Så det fick bli en promenad idag istället, det var verkligen hur skönt som helst, inte för varmt och inte för kallt. Sen hade all snö lagt sig på marken så det var jättemysigt :)





 


Gårdagens middag!

2015-11-21 11:53:11 / me myself and I / 0 Kommentarer

 


Så jäkla gott! 

 


Tentadag

2015-11-20 12:09:54 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Ligger i soffan och väntar på att klockan ska bli två för då är det dags för tenta. Tycker det är så himla jobbigt att ha tenta på eftermiddagen för då går man bara runt och stressar upp sig själv hela dagen innan man får gå dit. Tycker det hade varit mycket skönare att få göra bort den direkt på morgonen så är man klar sen. Fast det är ju i alls fall bättre att ha 14-17 som idag än att ha 16-21 som vi hade förra gången...

 


Måndag

2015-11-16 17:32:25 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Alltså jag är såååå himla trött, tror att det är novembervädret som gör det. Mörkt och regnigt. Sen blev det inte bättre att jag vaknade upp med världens illamående i morse och inte kunde ta mig till universitetet heller. Men som tur var så var det genomgång av torsdagens föreläsning som inte kommer att komma på tentan så jag känner inte att jag missade särskilt mycket. Jag försöker plugga men det går verkligen inte, huvudet värker och jag känner lite ångest inför fredagens tenta och då tycker man ju att man bara ska ge sig på plugget men det blir motsatt effekt tyvärr. Måste ta mig i kragen ba och plugga jävel resten av veckan! 

I övrigt så hade jag en kanonhelg med min fina familj. Vi åkte till Åbosjö, och det är så himla skönt att åka dit och bara känna lugnet och att man inte behöver göra någonting utan man kan bara vara. Sen tycker jag faktiskt att det är ganska skönt att man knappt har någon täckning där, det gör att man hittar på saker tillsammans istället som att gå ut och gå eller spela kort typ. Igår kom första snön också så vi packade med oss korv och åt utomhus, så himla mysigt.







 


Scandal

2015-11-11 20:07:58 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Riktig slödag idag måste jag säga, har kollat på några avsnitt av Scandal som är sjukt spännande just nu! Är bara på säsong fyra och det är ju säsong fem som går på tv nu tror jag så jag har inte kollat i kapp riktigt än men med den här takten så är det inte långt borta haha :)

Gjorde två inbakade flätor på mig själv också, tycker det är snyggt faktiskt fast jag har inte bestämt mig om jag passar så bra i det än.


 


Janni Delér

2015-11-09 17:05:46 / inhandlat / 0 Kommentarer

 

Klickade hem två plagg från Janni Delérs kollektion för Nelly och känner mig supernöjd. Hoppas de sitter som en smäck. Tycker hon har gjort riktigt fina kläder och var så glad att jag fick de plagg jag ville ha.

Klickade hem den tröjan i blått 
Och den klänningen

 


Chocolate chip cookies

2015-11-07 15:37:50 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Vi klev upp typ 9-halv 10 i morse och åt frukost sedan ställde jag mig för att baka eftersom Jakobs föräldrar skulle komma hit,m och jag kände att det kan vara trevligt att ha någonting att bju på mer än bara kaffe :) första gången jag gjorde chocolate chip cookies så dom blev inte helt perfekta men ändå goda! Synd bara att jag råkade bränna första plåten litegrann då jag helt enkelt glömde bort att jag hade dom i ugnen haha så typiskt mig att stoppa in dom och sen börja göra massa annat. 

Alla ingredienser plus vetemjöl 

Man ska lägga dom ganska långt ifrån varandra då dom rinner ut ganska mycket.

Andra plåten blev lite bättre och inte lika bränd haha.

 


Fri-Yay!

2015-11-06 14:32:20 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Skönt med en ledig dag, eller ledig och ledig hade egentligen en föreläsning men föreläsaren läser helt utantill så jag kände att jag lika gärna kan stanna hemma och läsa själv. Så himla skönt att sova ut och äta eller ja dricka gofrulle, jag gjorde smoothies till mig och Jakob plus en latte till mig och kaffe till Jakob, mysmorgon! 



 


Inflyttningsfest

2015-11-01 16:01:33 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Vi hade inflyttningsfest här igår och jag vill bara tacka för livet och alla fina vänner vi har. Hade sån rolig dag, först var vi på fortet här i Umeå där man ska gå igenom massa celler och lösa olika problem och göra olika hinder och så. Enda jobbiga var att det blev strömavbrott när vi nyss hade börjat så då la nån server av så vi fick vänta i över en timma innan det drog igång igen. Alla fick varsin dricka som kompensation plus att vi gick och frågade om vi fick spela biljard under tiden vi väntade så vi blev inte helt sysslolösa i alla fall. Sen hade vi en hemmafest hela kvällen, vi hade väl typ tänkt att vi skulle gå ut egentligen men vi hade så roligt så vi stannade kvar hos oss allihopa tills Jakob skickade hem dom vid halv tre haha. Kanske lika bra, vet ju aldrig hur länge vi hade hållit på annars, och då hade man ju kunnat må betydligt sämre idag om man säger så ;)




 


Om mig

 
Jag heter Jenny och är 21 år gammal. Gillar inredning och mode,så det är väl typ det och mig själv ni kommer att få läsa om här.