Richmond and Finch

2016-04-29 15:57:15 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Alltså jag blev såå irriterad igår för mitt mobilskal gick sönder...igen. Så jag mailade företaget mest för att meddela dem att två av mina skal har gått sönder på mindre än ett halvår. Hade absolut ingen baktanke alls förutom att fråga om det var fler som hade samma problem eller om det bara var jag som hade fått dåliga exemplar. Och idag fick jag dessa hemskickade! 😁😁 hur bra service?! Jag är supernöjd! 

Fick hem ett mörkgrått och ett likadant jag hade som gick sönder :)

 


Lunch

2016-04-26 13:34:07 / me myself and I / 0 Kommentarer

 


Dagens lunch blev bara en varm macka med smör, ost och spenat. Brukar bara ha smör och ost men nu la jag till spenat också och det blev asgott! Jag åt bananpannkakor till frukost så jag var inte superhungrig men kände ändå att jag behövde äta nånting eftersom det lär dröja tills vi ska äta middag 😊 kollar på youtube medans jag äter vilket är ett bra tidfördriv när man äter ensam.

 


Pannkaksbrunch

2016-04-25 13:52:25 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Alltså vilket väder det är idag, världens snöstorm här i Umeå i alla fall! Så himla tråkigt, det är ju för fasen maj snart. Men det kallas ju aprilväder av en anledning haha 

Jag och Jakob sov länge idag, eller jag sov länge i alla fall, sen låg vi kvar i sängen och kollade på gårdagens mästarnas mästare. Efter det så hade klockan blivit ganska mycket så vi bestämde oss för att äta våfflor till frukost så Jakob trotsade vädret och gick på affären och handlade lite sylt och glass och sånt sedan såg jag att våffelpaketet hade gått ut så då gjorde jag pannkakor istället. Det var länge sen vi åt det så det var asgott! 



 


Tenta

2016-04-22 08:40:30 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Om typ 20minuter släpps min tenta på Cambro och jag är såå nervös. Vi har tenta i engelska men vi får skriva på svenska så jag antar att det kommer hamna om själva utlärningen i engelska och inte själva språket. Tycker det är så himla svårt när man inte vet riktigt, och vi har inte kunnat plugga någonting heller eftersom man inte vet vad som ska pluggas på. Men vi får se vad som händer, har varit på alla föreläsningar och alla workshops så nånting borde man väl ha fått med sig...



 


Morgon

2016-04-21 09:46:12 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Gjorde en smoothie i morse på banan, mjölk, spenat, jordgubbar och vaniljsocker.


Men jag blev besviken måste jag säga, jag brukar alltid blanda in det där i en smoothie men då brukar jag ha yoghurt istället för mjölk. Då brukar den vara jättegod, så antingen är det att jag inte gillar att ha mjölk i för att den blir för rinnig eller så tog jag fel mått av allting bara. 

 


Coachella

2016-04-19 15:38:36 / me myself and I / 0 Kommentarer

 


Bilder från WeHeartIt

Ingen kan väl ha missat att det var Choachellafestivalen i helgen. Stället dit väldigt många åker, både kändisar och övrigt folk. Jag blir i alla fall såå sugen på att åka på en festival och på sommar såklart, speciellt när jag ser dessa bilder.

 


Tvättid

2016-04-19 07:41:07 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Jag har varit vaken typ en timme, känner mig duktig som har klivit upp och tvättat klockan sju på morgonen. Men det är bra för jag måste ändå läsa litteratur till i morgon så då har jag ju mycket tid på mig att göra det :). Och det hade ju varit asskönt om jag är klar innan middagen i alla fall.

Gårdagens middag, jättelänge sen jag åt kycklingtacos men det var gott!


 


En helg i Övik

2016-04-17 22:24:13 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Är hemma igen efter en helg hemma i övik. Har hunnit med en del ändå, både varit hos Jakobs föräldrar, hos hans farmor och farfar, varit på stan, kollat lite innebandy, träffat mormor och varit med min familj så det var najs. Är dock inte alls sugen på veckan som kommer, har verkligen jättemycket att göra i skolan så jag lär nog stänga in mig i lägenheten och bara försöka göra bort det jag kan så fort jag bara kan... Men det går nog bra, hoppas jag i alla fall! Och till helgen kommer Ida och Andreas så det blir skönt att tänka på annat efter tentan på fredag :) 

Hon är bra go den här tjejen

Jag och Jakob tog med Palla och gick upp till Svarttjärn idag trots det halvkassa vädret med det var härligt 

 


BikBok Balance

2016-04-13 07:02:33 / inhandlat / 0 Kommentarer

 

Jag for till Avion Shopping här i Umeå i lördags för jag tänkte köpa de där kjolarna jag skrev om tidigare i veckan, men när jag kom dit så sa de att den kollektionen bara finns i stan, vilket är konstigt eftersom det stod på hemsidan att det fanns där. Men i alla fall så åkte jag dit och hittade kjolarna så fanns det bara i en färg och sen satt den inte så bra så det var synd. Hittade istället det här setet som satt jätteskönt! Det är väl ingenting jag kommer att ha på mig på stan kanske, men bara att ha när man är hemma och det är varmt ute, eller om man ska ut och springa eller nått.

Det var jättesvårt att få till rätt färg på bilden, men jag skulle säga att dom är lite rosa/ljuslila :)

 


Kvällsfika

2016-04-10 14:26:26 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Ibland när jag blir sugen på något gott, typ chips eller popcorn så försöker jag avstå det på vardagarna eftersom jag vet att man inte mår bra av att äta onyttigt för ofta. Jag brukar då antingen göra ordning dipp gjord på kvarg och skära upp gurkstavar. Man kan ju såklart doppa vad man vill men jag gillar gurka och sedan gillar jag OLWs ranchdipp, men även där kan man ju välja själv.




Denna dipp är jättebra när man har grönsaksstavar för den blir liksom hårdare än en dipp på gräddfil så den blir inte så rinnig. Perfekt!

Eller så brukar jag äta salladsärtor som jag häller lite olivolja på och strör över flingsalt. Superenkelt och jättegott.

Jag vet att det finns nyttigare saker att äta men jag känner ändå att det är nyttigare än chips så det duger för mig!

 


Tandhygienisten

2016-04-08 12:00:08 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Var hos tandhygienisten igår för att ta bort tandsten och det gjorde såå ont eller inte ont men sjukt obehagligt. För er som inte gjort det, var glada för det! Brukar behöva gå till tandhygienisten och ta bort tandsten varje gång jag varit på undersökning, men den här gången måste det ha varit mycket mer än vad det brukar vara, eller så var den nya jag har nu mycket mer noggrann än min gamla för hon höll på en halvtimme och slipade och jag skämtar inte. En evighet av konstant ilande och det gjorde extra ont där tandköttet blivit inflammerat. Alltså inte ett dugg kul.

På grund av det här så gick jag till Apoteket för att köpa tandtråd som är speciellt för oss med tandställning. Helt ny information för mig att det ens finns. Min tandläkare jag hade när jag tog bort rälsen sa att jag inte fick använda tandtråd där jag har min tandställning, men det var ju sju år sedan så det kanske inte fanns då, vad vet jag.  Sjukt tråkig information men ni måste ju inte läsa om ni inte vill haha. 



När jag ändå var på Apoteket så köpte jag även ACOs egna CC Cream som jag såg att Helen Torsgården testade på sin youtube-kanal. Jag har typ aldrig använt foundation så jag tänkte att en CC Cream passar mig bättre när jag vill ha lite mer täckning än concealer och puder som jag vanligtvis använder. Får se om jag gillar den eller inte. 

 


Middag

2016-04-07 17:24:00 / me myself and I / 0 Kommentarer

 



Nu medans Jakob är i Övik så har jag inte sån stor motivation att laga nån avancerad mat. Så därför vill jag göra något som är lättlagat och går snabbt att göra. Jag slängde ihop det här på max en kvart så det är positivt att det går så snabbt att göra god mat, plus att jag har typ alltid det här hemma så jag behöver oftast inte gå och handla för det! Tänkte att jag kunde dela med mig av mitt recept. 
 
Kan ju säga att jag inte brukar mäta någon mängd utan jag kör på känsla. 
 
Det du behöver är: 
  • Kycklingfiléer
  • Fusillipasta
  • Soltorkade tomater
  • Mozzarella 
  • Bladspenat
  • Vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Matlagningsgrädde
  • Cremé fraiche
 Gör så här:
  • Börja med att ta fram kycklingfiléer, brukar ta typ tre stycken normalstora och då får jag och Jakob middag plus en matlåda var dagen efter. 
  • Fyll en kastrull med vatten och salta mycket.
  • Medan det kokar upp kan man börja skära filéerna i lagomt stora tärningar.
  • När vattnet kokat upp, häll i fusillipastan. 
  • Därefter steker man den i smör i en hög stekpanna tills den blir färdig och kryddar med salt och peppar och två pressade klyftor vitlök.
  • Häll sedan i matlagningsgrädde och créme fraiche (brukar hälla i créme fraiche för att det ska tjockna lite) och låt det koka upp.
  • Sedan skär man upp mozzarella och soltorkade tomater i så stora bitar man vill ha.
  • När pastan är klar häller man bort vattnet och häller i den i stekpannan där man har kycklingen. 
  • Därefter häller man i soltorkade tomater och bladspenat och till sist mozzarellan. 
  • Blanda ihop allting och sen är det bara att äta! 

 


Linne

2016-04-07 13:03:39 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

Sitter och kollar på sängkläder och jag vill såå gärna ha sängkläder i linne. Känns som att det skulle vara asnajs, plus att det sägs att de andas bättre så om det är varmt ute, typ i sommar, så blir det inte lika äckligt varmt. Det här låter ju svinbra verkligen. Men tyvärr så är det dyrt... Känner inte att jag har lust eller råd att lägga ut typ 1000spänn på ett påslakanset, dvs ungefär 2000kr för att jag och Jakob ska få nya sängkläder till båda. Så typiskt! 



 


Vårinspo

2016-04-05 18:04:54 / inspiration / 0 Kommentarer

 

Bilder från WeHeartIt

 


BikBok Balance

2016-04-04 20:01:51 / me myself and I / 0 Kommentarer

 


Såg den här bilden på Andreas blogg och tycker dessa ser såå sköna ut, och de skulle passa bra i sommar. Till brunbrända ben skulle jag säga haha men då kan ju inte jag ha dem så jag får säga att de skulle passa till vita ben istället eller röda haha! Såg dessutom att de har dem på Avion så jag får väl åka dit till helgen kanske och hoppas på att de finns kvar.
 

 


Min helg

2016-04-03 11:07:16 / me myself and I / 0 Kommentarer

 

I fredagskväll kom Jakobs kompis med hans flickvän upp hit till Umeå från Övik. Så när de kom så åt vi middag och sedan kollade vi på modomatchen. Under andra pausen åt vi efterrätt och sedan kollade vi sista perioden, och jag är sååå besviken på Modo! Så himla tråkigt att de förlorade när de ledde med 3-1 i tredje perioden, men dribblar man som siste back så blir det väl så. Jag är inte jätteintresserad av hockey egentligen men det var en sjukt spännande match, pappa som var där sa att det var begravningsstämning i arenan efter slutsignalen. Det här lär påverka övik som stad sjukt mycket.

Efter matchen spelade vi lika par leka bäst och med andra ord, svinkul verkligen! Sen satt vi uppe och pratade ganska länge, förvånad över att alla orkade vara vaken eftersom vi hade klivit upp tidigt allihopa. 

Carro är ledsen för att Modo förlora 

På lördagen sov vi länge och åt frukost sedan for vi till Ikea och avion. Jag och Jakob har typ varit där varje helg sen det öppnade haha. Men det var kul, vi åt frozen yoghurt som jag aldrig köpt förut så det var kul att testa något nytt. Sedan åt vi middag på vezzo.

Frozen yoghurt 
Jag åt tagliatelle med buffelmozzarella och tomatsås, supergott. Vi pratade om att vezzo hade väldigt många vegitariska rätter, vilket är bra tycker jag.

Carro och Johan 

 


Om mig

 
Jag heter Jenny och är 21 år gammal. Gillar inredning och mode,så det är väl typ det och mig själv ni kommer att få läsa om här.